Одабрани информатори за Еxпо 2020 Дубаи

Објављено: 14.09.2021. 12:37 Аутор: Министарство економског развоја

Млади, талентовани, образовани људи, који су показали висок степен познавања прилика у Црној Гори, али и у свијету, одабрани су да као информатори у оквиру Павиљона Црне Горе на Свјетској изложби Еxпо 2020 Дубаи која почиње 1. октобра и траје до 31. марта 2022. године

У току финалних припрема учешћа наше земље на Еxпо 2020 Дубаи завршен је процес селекције информатора, који ће током шест мјесеци бринути о што бољем представљању Црне Горе. Подсјећамо, завршном кругу одабира кандидата присуствовао је министар економског развоја, мр Јаков Милатовић, који је након обављених разговора са кандидатима рекао да успјех учешћа Црне Горе зависи управо од људи који ће представљати Црну Гору: „Драго ми је што се велики број изузетних, младих људи пријавио на Јавни позив Министарства економског развоја. Ово искуство за њих ће бити додатни вјетар у леђа њиховом професионалном развоју, а за мене овај дан био је још један подсјетник да су управо млади људи највећи ресурс Црне Горе”.

Информатори ће имати значајну улогу представљања Црне Горе на догађају који се најављује као један од најзначајнијих икад. Садржајне биографије, еколошка освјешћеност, разумјевање концепта одрживости, али и значаја Свјетске изложбе биле су најбоља препорука за кандидате који ће посјетиоцима свакодневно дочаравати Црну Гору која наступа под слоганом „Благословена природом“.

С обзиром на велики број пријављених кандидата, које су у Министарству економског развоја оцијенили као изузетне, умјесто осам како је првобитно планирано, одабрано је 14 кандидата који ће наизмјенично радити на Еxпо сите-у.

Током трајања изложбе, процјењује се да ће Еxпо 2020 посјетити око 25 милиона људи, а сваки пети посјетилац је представник бизнис сектора, што је једна од великих шанси за Црну Гору.

Наше учешће биће прилика да представимо инвестиционе потенцијале, разнолику природу и богато културно-историјско наслијеђе и због тога ће информатори бити спремни да одговоре на сва питања и да што вјеродостојније представе све потенцијале Црне Горе.

Управо због тога, од великог је значаја да представљање буде повјерено младим и надареним људима који ће на прави начин успјети да пруже релевантне информације о Црној Гори, заинтересују туристе и инвеститоре да дођу у Црну Гору.

Учешћу Црне Горе на Еxпо 2020 Дубаи претходило је учешће Књажевине Црне Горе 1905. године у Лијежу, 2010. године у Шангају и 2015. године у Милану. На сваком представљању Црна Гора је остварила запажене резултате, а ово је први пут да се Еxпо организује на подручју Блиског истока, Сјеверне Африке и Јужне Азије.

Еxпо 2020 Дубаи се најављује као један од највећих догађаја икад, а на којем ће се окупити генијални умови из цијелог свијета како би представили нека од рјешења за горуће проблеме данашњице. Изложба са кровном темом „Повезивање умова, стварање будућности“ обухватаће три подтеме подијељене у дистрикте: Мобилност, Могућност и Одрживост у којем ће се налазити и Павиљон Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?