Подршка ЕУ од кључног значаја за наставак градње аутопута

Објављено: 23.06.2022. 09:54 Аутор: Министарство европских послова

Политичка и финансијска подршка Европске уније за Црну Гору су од кључног значаја, прије свега због наставка изградње аутопута Бар-Бољаре, чиме би подршка коју ЕУ опредјелјује за нашу државу значајно добила на видљивости, поручила је потпредсједница Владе и министарка европских послова Јована Маровић на панелу поводом Дана европског развоја 2022 који су одржани у Бриселу.

На панелу под називом „Економски и инвестициони план у сусједским регионима ЕУ: трасирање Глобалног дјеловања“, Маровић је казала да су јачање регионалне сарадње, економска консолидација и политичка подршка кључни елементи за даље успјешно спровођење Економског и инвестиционог плана у Црној Гори и реализацију пројеката који су њиме планирани.

Црна Гора предано ради на јачању демократских институција, оснаживању економског развоја и посвећена је спровођењу Зелене агенде. Самим тим, Зелени раст и агенда повезивања су приоритети на којима актуелна Влада посвећено ради, у циљу креирања предуслова за успјешно спровођење планираних инфраструктурних пројеката и даљег просперитета црногорског друштва, казала је Маровић на панелу.

Дане европског развоја 2022 посјетили су бројни свјетски званичници, представници Европске комисије и глобални предузетници, те су били изузетна прилика за размјену мишљења на теме које се односе на креирање и спровођење политика релевантних за Црну Гору и државе Западног Балкана, али и у циљу дискутовања о другим важним питањима од значаја за међународне односе.

Овај регионални догађај, био је прилика за ближе упознавање са Економским и инвестиционим планом за Западни Балкан, са циљем да укаже на неопходност инвестирања у даље развијање инфраструктуре која је државама потребна у циљу стварања одрживог развоја, отварања нових радних мјеста и протока услуга.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?