Потпредсједник Шћекић и министарка Нишић посјетили ЈУ Дјечји дом ,,Младост” – Бијела

Потпредсједник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих, Драгослав Шћекић и министарка рада и социјалног старања, Наида Нишић, данас су посјетили ЈУ Дјечји дом „Младост” - Бијела.

Потпредсједнк Шћекић је изразио задовољство што је баш на овако важан дан, Свјетски дан дјетета, имао прилику да посјети ову важну установу, да се упозна са њеним радом, те и да буде у друштву најмлађих корисника установе и њених запослених.

Potpredsjednik Šćekić i ministarka Nišić posjetili JU Dječiji dom ,,Mladost” – Bijela

Истакао је да је потребно показати посебну бригу за оне којима је то најнеопходније и нагласио да као друштво морамо имати посебан сензибилитет и емпатију према рањивим категоријама друштва, међу којима су, свакако, корисници Дјечијег дома „Младост” – Бијела.

„Данашња посјета је један од начина да укажемо гдје је пажња најпотребнија. Спреман сам да са ресорном министарком гђом Нишић, дам пуну подршку за рјешавање свих проблема са којим се Дом као институција суочава. Желим да са позиције потпредсједника Владе за демографију и младе помогнем у проналажењу модалитета у спречавању одлива кадра из ове установе, који је, како сте казали, тренутни проблем и заједно са вама помоћи да дјеца овог дома изађу на прави пут” - истакао је Шћекић

Министарка Нисиц је истакла да цијени велику пожртвованост особља и велике напоре које улажу у раду са штићеницима. Дом ће у наредном периоду имати пуну подршку министарства и Владе Црне Горе. Заједничким напорима радиће се на јацању кадровских капацитета у установи, побољсању њиховог полозаја како би се на сто квалитетнији нацин прузале услуге стиценицима. Дјечији дом „Младост” у Бијелој планира да развије Центар за хранитељство у сто је предвидјено планом трансформације, на цему се већ ради уз подрску министарства.

Potpredsjednik Šćekić i ministarka Nišić posjetili JU Dječiji dom ,,Mladost” – Bijela

Директорица Дома, Марела Савић, упознала је потпредсједника Владе, Драгослава Шћекића и министарку рада и социјалног старања, Наиду Нишић, са просторним и смјештајним капацитетима Дома, те истакла да су посљедњих неколико година предузети обимни радови на реновирању просторија у којима дјеца бораве. Такође је истакла да дјеца у Дому бораве у породичним групама, којих има укупно осам и да су распоређена у складу са полом и узрастом, те да је овој установи 2019. године припојена и мала групна заједница дјеце са сметњама у развоју у Бијелом Пољу.

Шћекић и Нишић су корисницима уручили пригодне поклоне уз жеље да уз игру и дружење употпуне свој боравак у Дому.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?