Премијер Кривокапић честитао велики јеврејски празник Јом Кипур

Објављено: 14.09.2021. 07:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Здравко Кривокапић честитао је велики јеврејски празник Јом Кипур предсједници Јеврејске заједнице Нини Офнер Бокан и припадницима јеврејске заједнице.

„У изазовним временима за наше друштво, насталим усљед глобалне пандемије COVID-19 и политичких промјена у Црној Гори, суочавамо се са економском, социјалном и друштвеном кризом.

Стога нам Дан покајања и помирења служи као добар подсјетник да будемо одговорни према себи и другима, да се боримо за оно што је исправно и праведно, тежимо међусобном помирењу и тражимо опроштај пред Богом и људима.

Јеврејска заједница Црне Горе предано ради на очувању обичаја и традиција и учи сљедбенике јудаизма у Црној Гори поштовању, историјском и духовном наслијеђу својих предака. Влада Црне Горе ће наставити да гради свој партнерски однос са Вашом заједницом, у мултиетничком и вишевјерском друштву какво је Црна Гора.

У том духу, још једном Вам честитам предстојећи празник и желим да исти проведете у добром здрављу и са осјећајем мира и заједништва“, наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?