Кривокапић поводом Међународног дана борбе против насиља над женама: Борећи се за праведнију, богатију и просперитетнију, државу социјалне једнакости, изборићемо се и за ЦГ без насиља

Објављено: 25.11.2021. 08:59 Аутор: Кабинет предсједника Владе


Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, истакао је да најсвјежији примјери насиља над женама у Црној Гори, окончани најтежим посљедицама по жртве, породице и државу, указују да је ланац одговорности дугачак и непрекинут.

"Од карике која се односи на превентивно дјеловање, до оне која се односи на судску и извршну власт - очигледно је да су свеукупни механизми елиминације и заштите од насиља заказали.  

Међународни дан борбе против насиља над женама, прилика је да се преиспитамо и одлучније и отвореније искажемо однос према вербалном, психичком или физичком насиљу и посљедицама које, некада непоправљиво, остављају за собом. Досљедно поштовање принципа родне равноправности, еманципација жена и њихова инклузија на свим нивоима и у  свим друштвеним сегментима, захтијева додатни напор који су дужни да уложе законодавна, правосудне, извршне, управљачке, социјалне и образовне институције.

Тренутак је да на сваки, и вербални заметак насиља и дискриминације, над било којом женом, реагујемо цивилизовано и врло одлучно, савјесно користећи до краја, све механизме правне државе. 

Доказујући да нисмо друштво недодирљивих и некажњивих, борећи се за праведнију, богатију и просперитетнију, државу социјалне једнакости, изборићемо се и за Црну Гору без насиља. Додатно просвјетно ангажовање, брижнија социјална заштита, правни лијекови и њихова правовремена и досљедна примјена, сигуран сам, оздравиће сасвим наше друштво, па и женама и дјеци, и свим грађанима, без обзира на пол, узраст, вјеру, нацију или идеолошко усмјерење, у потпуности пружити сигурност, углед и достојанство", наводи се у саопштењу премијера Кривокапића.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?