Премијер Кривокапић - Премијерски сат: Влада има један једини принцип, а то је да правда буде за све једнака и да нема реваншизма

Објављено: 25.11.2021. 14:34 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Здравко Кривокапић казао је на Премијерском сату да би човјек слушајући посланика СД-а Дамира Шеховића помислио да је прије ове Владе све било мед и млијеко.

„На тај начин се односите према свему. Ви сте све урадили. Ова Влада није чак ни експертска, иако у поређењу са Вама и са Вашом стручношћу неко ко је магистар има веће референце него Ви као професор на Универзитету. Немојте више да бацате приче у народ које немају утемељење. Причате о економији, реците ми шта се оставили? Мислили сте да ћемо ми да банкротирамо? По вама смо 20. јануара требали да будемо у потпуном колапсу. Међутим, ипак смо ми Влада која зна шта треба да уради. Па је тада лансирана обвезницу, која је спасила цијелу Црну Гору. Црна Гора ће у овој години имати највећи економски раст, можда и у Европи по посљедној процјени Европске банке за обнову и развој, то је 12,4, вјерујте то ће бити блиско 14 одсто. Када сте ви у вашој економији имали ситуацију да имате суфицит по појединачним мјесецима? Овдје причате о државним предузећима и зато се формира тај четврти Програм који ће добротом управљања да класификује предузећа и да се државним предузећима управља на јединствен начин по свјетским стандардима. Исто тако под том капом, Монтенегро ради биће управљање државном имовином која је од стране претходне власти злоупотребљавана и то на највећем могућем нивоу“, казао је премијер Кривокапић.

Говорећи о здравственој ситуацији, премијер је казао да су затекли нула вакцина и огроман број инфицираних.

„Са здравственим капацитетима у којима ништа није функционисало осим борбе против короне. Да ли је то сад тако? Зашто се не питате да ли сад функционише читав здравствени систем? Ако ви ударате само на једног премијера шта желите да кажете на тај начин? Свако носи одговорност за оно што ради. И управо мој боравак у Стразбуру и Бриселу врло јасно говори шта су наше снаге у најкључним институцијама, а то је правосуђе. Ја заробио Тужилачки савјет? Чиме сам ја допринио томе? Ко је то урадио? У каквом статусу сте оставили све те институције? ВД стање у коме они који су адвокати и амбасадори власти која је била прије тога, штите ту власт дан данас. Погледајте, колико је пријава које смо поднијели с правом, процесуирано. Данас се отвара афера шљунак, када сте ви то урадили? То је било све у Вашем временском периоду, док сте Ви били члан те Владе. Шта је са нашим шумама? Коме сте их давали? Да ја можда нисам издао концесију иједном јединиом предузећу? Ми смо продужили оно што смо морали, а ви сте за 10 еура давали метар кубни у просјеку да би тај исти зарађивао преко стотину еура. То је економија? Економија за личне интересе и тајкуне од којих сваког дана имамо пријетње, то не истичем да не би плашили грађане. Ви ударате на часне људе који хоће да примјене закон. Ако желите такву Црну Гору која је била селективна и у свим извјештајима пише „хибридни режим“, да ли пише у овом задњем извјештају? Не, слобода се десила. Овдје нико никог не дијели ни по националној ни по вјерској основи. За мене су исти и реис и владика. Ја их не одвајам ни по чему. Ова Влада има један једини принцип, а то је да правда буде за све једнака и да нема реваншизма. Док ова Влада буде радила Извјештај ће бити врло једноставан. Свака три мјесеца ће неко чекирати оно што буде урадила Влада, и наравно, парламент и то достављати Европској комисији“, казао је предсједник Владе Здравко Кривокапић.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?