Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Krivokapić - Premijerski sat: Vlada ima jedan jedini princip, a to je da pravda bude za sve jednaka i da nema revanšizma

Objavljeno: 25.11.2021. 14:34 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je na Premijerskom satu da bi čovjek slušajući poslanika SD-a Damira Šehovića pomislio da je prije ove Vlade sve bilo med i mlijeko.

„Na taj način se odnosite prema svemu. Vi ste sve uradili. Ova Vlada nije čak ni ekspertska, iako u poređenju sa Vama i sa Vašom stručnošću neko ko je magistar ima veće reference nego Vi kao profesor na Univerzitetu. Nemojte više da bacate priče u narod koje nemaju utemeljenje. Pričate o ekonomiji, recite mi šta se ostavili? Mislili ste da ćemo mi da bankrotiramo? Po vama smo 20. januara trebali da budemo u potpunom kolapsu. Međutim, ipak smo mi Vlada koja zna šta treba da uradi. Pa je tada lansirana obveznicu, koja je spasila cijelu Crnu Goru. Crna Gora će u ovoj godini imati najveći ekonomski rast, možda i u Evropi po posljednoj procjeni Evropske banke za obnovu i razvoj, to je 12,4, vjerujte to će biti blisko 14 odsto. Kada ste vi u vašoj ekonomiji imali situaciju da imate suficit po pojedinačnim mjesecima? Ovdje pričate o državnim preduzećima i zato se formira taj četvrti Program koji će dobrotom upravljanja da klasifikuje preduzeća i da se državnim preduzećima upravlja na jedinstven način po svjetskim standardima. Isto tako pod tom kapom, Montenegro radi biće upravljanje državnom imovinom koja je od strane prethodne vlasti zloupotrebljavana i to na najvećem mogućem nivou“, kazao je premijer Krivokapić.

Govoreći o zdravstvenoj situaciji, premijer je kazao da su zatekli nula vakcina i ogroman broj inficiranih.

„Sa zdravstvenim kapacitetima u kojima ništa nije funkcionisalo osim borbe protiv korone. Da li je to sad tako? Zašto se ne pitate da li sad funkcioniše čitav zdravstveni sistem? Ako vi udarate samo na jednog premijera šta želite da kažete na taj način? Svako nosi odgovornost za ono što radi. I upravo moj boravak u Strazburu i Briselu vrlo jasno govori šta su naše snage u najključnim institucijama, a to je pravosuđe. Ja zarobio Tužilački savjet? Čime sam ja doprinio tome? Ko je to uradio? U kakvom statusu ste ostavili sve te institucije? VD stanje u kome oni koji su advokati i ambasadori vlasti koja je bila prije toga, štite tu vlast dan danas. Pogledajte, koliko je prijava koje smo podnijeli s pravom, procesuirano. Danas se otvara afera šljunak, kada ste vi to uradili? To je bilo sve u Vašem vremenskom periodu, dok ste Vi bili član te Vlade. Šta je sa našim šumama? Kome ste ih davali? Da ja možda nisam izdao koncesiju ijednom jediniom preduzeću? Mi smo produžili ono što smo morali, a vi ste za 10 eura davali metar kubni u prosjeku da bi taj isti zarađivao preko stotinu eura. To je ekonomija? Ekonomija za lične interese i tajkune od kojih svakog dana imamo prijetnje, to ne ističem da ne bi plašili građane. Vi udarate na časne ljude koji hoće da primjene zakon. Ako želite takvu Crnu Goru koja je bila selektivna i u svim izvještajima piše „hibridni režim“, da li piše u ovom zadnjem izvještaju? Ne, sloboda se desila. Ovdje niko nikog ne dijeli ni po nacionalnoj ni po vjerskoj osnovi. Za mene su isti i reis i vladika. Ja ih ne odvajam ni po čemu. Ova Vlada ima jedan jedini princip, a to je da pravda bude za sve jednaka i da nema revanšizma. Dok ova Vlada bude radila Izvještaj će biti vrlo jednostavan. Svaka tri mjeseca će neko čekirati ono što bude uradila Vlada, i naravno, parlament i to dostavljati Evropskoj komisiji“, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?