Премијерски сат - Премијер Кривокапић: Једино радом Црна Гора може бити другачија, побиједимо знањем а не политичким играма

Објављено: 29.07.2021. 13:53 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић одговарајући на питање Ивана Брајовића из Клуба посланика Социјалдемократа Црне Горе, казао је да, док се он бавио научним радом, посланик СД-а се бавио политиком, те да је прошао низ врло значајних функција.

„Министра унутрашњх послова, министра саобраћаја и предсједника Скупштине и вјероватно Вам сада тешко пада посланичка функција, јер Вам то изгледа најмање лежи. Али да се не бавимо демагогијом о којој Ви причате, ја ћу Вама да кажем оно што су чињенице. Ви сте у овом парламенту били предсједавајући кад се десио најсрамнији сценарио у историји Црне Горе. И Ви знате да је то било везано за Закон о слободи вјероисповијести. То ће историја да пише. И то не може да се избрише никаквим гумицама, као што сте можда покушавали неким бројкама. Ја сам се прихватио да у групи интелектулаца када другачије више није могло, да браним цркву и оно што је увијек била светиња Црне Горе. И зато сам стао на чело коалиције која се звала „За будућност Црне Горе“. Ту идеју, као што сам рекао, нисам издао, ја се не бавим политиком“, казао је премијер Кривокапић.

Премијер је поновио да га не интересује политика. „Интересује ме да ослушкујем народ, да знам да су грађани задовољни, да знам да је туристичка привреда задовољна, да знам да економски развој иде рапидним путем напријед и то ћете видјети и то се и сада види. Можда су Вама најзначајније мјере које се тичу ових карактеристика здравственог система, које су импозантне и ја захваљујем здравственим радницима што ниси жалили ни труда ни времена и показали да Црна Гора поштује Хипократову заклетву. Оно што је најважније су резултати који су остварени гдје се то најмање очекивало, то су финансије и економија. И ту су резултати такви да не можете да их оспорите. Али знате зашто? Зато што сада највећи напади крећу управо на те министре и онда када би читали новине и све измишљотине које се појављују од стране одређених политичких лидера, Ви бисте рекли: Погледајте, какви криминалци су дошли да замијене претходне криминалце?! То је оно од чега се плаше многи. И није то нимало случајно. Резултат није случајан. Резултат је мјера рада и умијећа“, казао је премијер Кривокапић.

Премијер Кривокапић је истакао говорећи о ауто-путу да је у интервјуима које је дао западним медијима говорио о три пропуста. „А то је цијена коштања километра нашег ауто – пута. За исти пут, са истим процентом учешћа тунела и мостова од 70%, од исте компаније, у Србији, разлика је девет милона по километру. То је Ваше умијеће на основу знања које сте стекли дугогодишњим искуством у студирању Вашег факултета. Само је то била Ваша обавеза да водите рачуна како ће то бити на који начин одрађено и колико је то упоредно. Могли сте да правите многа поређења. Сви се зачуђавају када се овај податак искаже. 25 милиона, толико ни у Јапану не кошта један километар ауто-пута. И то је нешто што нико не може да каже да не личи на неку корупцију. Да ли ће то бити доказано, показаће вријеме. Замислите, 2014. године 40 километара ауто-пута, од ниђе до ниђе смо направили. И још није пуштен у саобраћај. Пуштен ће бити можда у новембру, уколико Кинези испоштују то што су рекли. Значи, 7 година, гдје је пројекат читавог ауто-пута? Шта је рађено 7 година? Зашто немамо пројекат бар од Матешева до Андријевице? Не постоји, јер се нисте бавили цјеловитом сликом. Ви сте гледали на дио. И Ви мени спочитавате овдје да ја не желим да промјеним Црну Гору. Желим, и она није подијељена због мене. Него због Вас који сте инсистирали да се разликујемо по свему и по свачему, јесмо ли сједи или црни, жути или плавооки. О чему Ви то причате? Ја никада ниједног човјека нисам гледао осим као човјека, као Божији лик, као што и јесте, али да би био Божији лик зависи само од њега. Хајде да преокренемо ситуацију! Кажете, ја не нудим. Нудим, дајте укључите се, ко Вам брани да се укључите. Не може ово Влада сама да уради. Имамо мапу пута до 2024. године“, казао је премијер Кривокапић.

Предсједник Владе је поручио да ако желимо добро да би то требало да покажемо и на дјелу.

Немојмо више да причамо, доста је више приче. Није случајно Јован Цвијић рекао: Динарски тип човјека је такав да он прича, прича и прича и на крају се умори и ништа не ради. Дајте да кренемо да радимо. Једино тако Црна Гора може бити другачија. Али да побиједимо знањем, а не политичким играма. Политичке игре су, ваљда, завршене 30.08. Долази друго вријеме. Ја сам безброј пута рекао да нећу поднијети оставку. Рекао сам, нећу тражити провјеру повјерења Влади. Ваљда је то задатак посланика?! Зашто бих се ја бавио вашим послом? Дигните руке, изгласајте неповјерење овој Влади, без обзира о коме се ради. Немам ништа против тога, поручио је премијер Кривокапић.

Premijerski sat (29.07.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?