Премијерски сат – Премијер Кривокапић: Предложени Буџет развојни за сјевер, Наша помисао била је заустављање одлива становништва из читаве Црне Горе

Објављено: 25.11.2021. 15:37 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предједник Владе Здравко Кривокапић казао је да је предложени Буџет развојни за сјевер и да то говоре чињенице.

Прва чињеница је да је у односу на претходну годину он већи за 44,24 милиона еура односно 137,84 одсто. Такође, важно је истаћи да издвајање на нивоу наведене регије износи 475,42 еура по становнику. Највећи износ средстава опредијељен за сјеверну регију односи се на општину Пљевља и то износ од 16,93 милиона еура, Колашин 16,37 милиона еура, Бијело  Поље 10,92 милиона еура, Рожаје 10,36 милиона еура и Мојковац 9,22 милиона. То су неспорне чињенице, истакао је премијер Кривокапић на Премијерском сату одговарајући на питање посланика Ервина Ибрахимовића из Клуба посланика „Бошњачке странке“.

Премијер је нагласио да постоје нови пројекти, као и пројекти који су наставак претходних.

„Иако постоје пројекти који су били врло спорни, не због тога што смо ми имали било какав однос према томе ко живи на том простору које је је вјере или нације, него зато што није било предлога пројеката из тих општина. Ја сам молио већ од маја мјесеца локалне заједнице да благовремено доставе пројекте за реализацију. Одређене општине нису реаговале благовремено. Ако је крива Влада за то, онда прихватам кривицу. Наша помисао била је да зауставимо одлив становништва из читаве Црне Горе, а превасходно да та економска дискриминација не буде разлог њиховог одласка. И зато ће се прве инвестиције које буду реализоване односити на сјевер и сигурно је да постоје инвеститори који ће доћи, јер богатство сјевера је нешто што није искоришћено као ресурс. Надам се да ће у сљедећем временском периоду то бити боље“, казао је премијер Кривокапић.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?