Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijerski sat – Premijer Krivokapić: Predloženi Budžet razvojni za sjever, Naša pomisao bila je zaustavljanje odliva stanovništva iz čitave Crne Gore

Objavljeno: 25.11.2021. 15:37 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da je predloženi Budžet razvojni za sjever i da to govore činjenice.

Prva činjenica je da je u odnosu na prethodnu godinu on veći za 44,24 miliona eura odnosno 137,84 odsto. Takođe, važno je istaći da izdvajanje na nivou navedene regije iznosi 475,42 eura po stanovniku. Najveći iznos sredstava opredijeljen za sjevernu regiju odnosi se na opštinu Pljevlja i to iznos od 16,93 miliona eura, Kolašin 16,37 miliona eura, Bijelo  Polje 10,92 miliona eura, Rožaje 10,36 miliona eura i Mojkovac 9,22 miliona. To su nesporne činjenice, istakao je premijer Krivokapić na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje poslanika Ervina Ibrahimovića iz Kluba poslanika „Bošnjačke stranke“.

Premijer je naglasio da postoje novi projekti, kao i projekti koji su nastavak prethodnih.

„Iako postoje projekti koji su bili vrlo sporni, ne zbog toga što smo mi imali bilo kakav odnos prema tome ko živi na tom prostoru koje je je vjere ili nacije, nego zato što nije bilo predloga projekata iz tih opština. Ja sam molio već od maja mjeseca lokalne zajednice da blagovremeno dostave projekte za realizaciju. Određene opštine nisu reagovale blagovremeno. Ako je kriva Vlada za to, onda prihvatam krivicu. Naša pomisao bila je da zaustavimo odliv stanovništva iz čitave Crne Gore, a prevashodno da ta ekonomska diskriminacija ne bude razlog njihovog odlaska. I zato će se prve investicije koje budu realizovane odnositi na sjever i sigurno je da postoje investitori koji će doći, jer bogatstvo sjevera je nešto što nije iskorišćeno kao resurs. Nadam se da će u sljedećem vremenskom periodu to biti bolje“, kazao je premijer Krivokapić.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?