Premijer Krivokapić – Premijerski sat: Nikada do sada nijedan funkcioner nije otišao sa funkcije, zato što je druge nacionalnosti

Objavljeno: 25.03.2021. 16:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

“Nikad nijednog ministra nisam pitao, koje je nacionalnosti. Prihvatam član 1 Ustava, koji kaže da je Crna Gora građanska država, bez obzira na to što su u Ustavu jasno predviđena prava manjina. I sada, ne želeći da se bavim matematikom, ovu vašu ruku koju pružate, ja ću uvijek prihvatiti. Neću gledati, da li ste i dalje u zagrljaju sa DPS-om ili nijeste. Da se od njih ne možete odvojiti ili možete, to je stvar vaše političke percepcije”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić na Premijerskom satu, odgovarajući na pitanje Ervina Ibrahimovića iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke.

Premijer Krivokapić je kazao da nikada do sada nijedan funkcioner nije otišao sa funkcije, zato što je druge nacionalnosti.

“Otišao je, kao što je gospodin Klica danas dao ostavku, jer je svoj posao radio neprofesionalno i vrlo selektivno. Ovdje bi trebalo svi da markiramo problem i rješavamo ga ne po boji očiju i po imenu, jer, ja ne znam ko je ko po imenu. To je vrlo često prilika u Crnoj Gori, da mi po imenu sudimo, kome ko pripada. Da Vi, koji zasigurno predstavljate najveći dio vašeg naroda s pravom imate obavezu da ga štitite, ali ako želite da pričamo o statistici, onda je tu statistiku trebalo posebno da analizirate, u periodu, kada ste imali izuzetnu saradnju sa DPS-om. Tada ste dobili određeni dio procenata, koji je vrlo jasan i tada ste po dubini, pogotovo zainteresovani za saobraćaj, dobili određeni broj kadrova. Niko ih dirnuti neće, ali ne možete da prigovarate, da u dva ista CV-a, imamo pogled koji je afirmativne akcija. Afirmativnu akciju cijenim i ako ste istakli da želimo da budemo građansko društvo, ko je do sada na prostoru Crne Gore definisao na bilo koji način, ko je taj konstitutivni narod, ko su manjine, gdje je to zapisano i kakav je naš odnos. Ovo je priča koju neko nije htio do kraja da izvede na čistac”, kazao je premijer.

Predsjednik Vlade kazao je da je spreman na saradnju.

“Meni ne treba glas, meni treba vrijednost, stručnost, profesionalizam. To je mjera ove Vlade. Zaboravili ste da je metod ponašanje, ne moj, nego prethodne garniture, bio takav da nije bilo određene grupacije, koja je po popisu stanovništva druga po veličini u Crnoj Gori. Nikoga ne želim posebno da ističem. Isto tako, zar sve nas ne treba da zabrine činjenica kakakv je naš odnos prema Romima. Ima onih koji su sve umjeli da upotrijebe za taj jedan glas. Ja nisam taj”, zaključio je Krivokapić.

Premijerski sat - Cetinje (25.03.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?