Премијерски сат – Премијер Кривокапић: Све обавезе које су постојале према ФЦЈК, измирене су у складу са законом; Опредијељеност Владе је да његује и унапређује односе са дијаспором

Објављено: 25.11.2021. 16:36 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Здравко Кривокапић казао је да Влада није укинула Факултет за црногорски језик и књижевност, те да му није му оспорила било какво право осим трошкова који не припадају факултету.

„Можда је неко хтио намјерно да изазове финанијску кризу тог факултета тиме што је на погрешан мејл слао своје захтјеве. Тек када се исправно обратио рачуноводству Министарства просвјете, науке, културе и спорта истог дана му је уплаћен сав износ. Волио бих када би у ЦГ постојао стандард који се примјењује једанако и за одсјек и за факултет. Не можете рећи да на Универзитету Црне Горе не постоји Одсјек за црногорски језик и да су тамо неки други људи, који су мањи или већи Црногорци. То је нешто што је неко направио у систему образовања стварајући дуалност да час мало игра на једну, час на другу страну. У интересу квалитета образовања требало би створити довољну критичну масу и у тој критичној маси наћи најбољи излаз, а то су они студенти који ће имати квалитет који заслужују“, казао је премијер Кривокапић на Премијерском сату одговарајући на питање посланице Драгиње Вуксановић Станковић из Клуба посланика Социјалдемократска партија – Албанска коалиција „Једногласно“.

Премијер је казао и да не зна на основу којих чињеница посланица Станковић тврди да Влада има негативан однос према дијаспори.

У сваком сусрету са њима, добио сам само похвале. Ако Ви имате неке податке која ја немам, молим Вас саопштите ми их. Дијаспора је мени једнака, независно гдје се налази и којој националној групацији припада. Ја сам са њима разговарао и видјели смо да постоје шумови у различитој комуникацији, јер информације које се дијеле не одговарају чињеничном стању, казао је премијер Кривокапић.

Premijerski sat (25.11.2021.)


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?