Састанак министра Бојанића са новоименованим шефом дипломатске мисије Азербејџана у Црној Гори Азадом Нагијевим

Објављено: 25.11.2021. 15:18 Аутор: Министарство капиталних инвестиција

Младен Бојанић, министар капиталних инвестиција састао се данас у просторијама Министарства капиталних инвестиција са новоименованим шефом дипломатске мисије Азербејџана у Црној Гори, господином Азадом Нагијевим.

Министар Бојанић и господин Нагијев су се сагласили да треба наставити са радом на продубљивању и ојачавању будуће економске сарадње двије пријатељске земље, са фокусом на области енергетике и саобраћаја. Такође, господин Нагијев је изразио и спремност Азербејџана да помогне Црној Гори у области истраживања нафте и гаса, дијељењем свог знања и искуства и обуком црногорских кадрова. Саговорници су на обострано задовољство констатовали да постоји велика заинтересованост инвеститора из Азербејџана за наставак улагања у Црну Гору, као и за нове инвестиције.

Новоизабрани шеф дипломатске мисије се захвалио на гостопримству и указаном повјерењу, истичући да се радује афирмацији и наставку будуће сарадње, те да је ова, прва посјета од ступања на нову функцију, само почетак разговора о будућој сарадњи са поузданим и за улагања интересантним стратешким партнером.

Као један од приоритета, у овој фази разговора, акценат је стављен на сарадњу у области енергетике, те је шеф дипломатске мисије, господин Нагијев, апострофирао да је Црна Гора, што због своје географске позиције, што по основу ранијих позитивних искустава остварених кроз пређашњу сарадњу, земља са којом треба додатно оснажити економску сарадњу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?