Унапређење сарадње са Србијом у областима трговине и туризма

Објављено: 10.06.2021. 13:50 Аутор: Министарство економског развоја

Министар економског развоја, Јаков Милатовић и министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић разговарали су данас у Београду о могућностима унапређења билатералне економске сарадње, посебно о сарадњи у областима туризма и трговине.

Званичници су се сложили да је у односу на претходну годину, ситуација поводом пандемије тренутно знатно повољнија, прије свега захваљујући процесу имунизације, као и да је за сарадњу у туризму од посебног значаја регионални Споразум о снижењу цијена роминга.

Министар Милатовић је овом приликом напоменуо да су од данас уведени нови комерцијални летови компаније „Air Montenegro“, из Тивта и Подгорице за Србију, као и да ће ауто-пут Подгорица - Колашин бити завршен ове године.

Министар Милатовић такође је изразио иницијативу за успостављање заједничких граничних прелаза, у циљу реализације Акционог плана регионалног економског тржишта. Министарка Матић подржала је ову иницијативу и рекла да ће Влада Републике Србије размотрити њену имплементацију.

Министарка Матић је истакла да је пандемија потврдила потребу за регионалним повезивањем, заједничким регионалним тржиштем и заједничким наступом на тржиштима трећих земаља у сферама трговине и туризма у којем постоји компатибилност између Србије и Црне Горе, и гдје је у односу на ковид-кризу помјерен фокус туриста на ауто-дестинације.

Током сусрета договорено је да се покрене радна група која би дефинисала теме и активности потребне за реализацију сарадње уговорене Меморандумом између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства економског развоја Црне Горе у области туризма.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?