UNESCO ASPnet : Позив за наставнике за испуњавање упитника

Објављено: 17.06.2022. 11:36 Аутор: Министарство просвјете

UNESCO-ва мрежа придружених школа позива своје школе чланице да узму учешће у истраживању о праксама учења уз и кроз умјетност, у циљу подршке трансформативном образовању.

Умјетничко образовање (Arts education) игра значајну улогу у промоцији УНЕСЦО-вих вриједности и циљева одрживог развоја. Оно омогућује примјену партиципативних, акционих, трансформативних и креативних педагошких приступа настави и учењу, у складу са циљем 4.7 одрживог развоја.  

У циљу бољег увида у наставничка искуства када је у питању коришћење умјетности у сврху трансформативне наставе и учења, развијен је Упитник за наставнике UNESCO-ве мреже школа у сарадњи професором Бенџамином Болденом са UNESCO-ве Катедре за умјетност и учење на канадском Универзитету Квинс (Queen's University), уз подршку Канадске националне комисије за UNESCO.

Резултати истраживања биће објављени у публикацији „Умјетност за трансформативно образовање“, као засебна колекција искустава наставника Мреже придружених школа UNESCO-а.

С тим у вези, позивају се наставници из школа чланица UNESCО-ве мреже да пруже допринос овом пројекту кроз испуњавање 15-оминутног упитника.

Линк: https://queensu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3W5F4WdFR9vqM6O

Упитник је отворен за наставнике како умјетничких тако и неумјетничких предмета, на свим новима образовања.

Наставници упитник могу испунити на енглеском, француском или шпанском језику, док ће одговори бити анонимни. Рок за његово испуњавање је 15. јул 2022. године.

Поред тога, наставници који су заинтересовани да узму учешће у будућим пројектима ASP мреже и UNESCO-вим активностима у области умјетничког образовања, могу да искажу своје интересовање испуњавањем формулара са контакт подацима на сљедећем линку: https://forms.office.com/r/uGJhrcZthJ

Позивно писмо можете преузети у наставку. 

Захваљујемо на интересовању и подршци! 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?