Влада Црне Горе - Изјава о приступачности

Садржај:
ПремисаПриступачност на GOV.MEПокретање менија приступачностиИзјава о одрицању одговорностиТу смо за вас

Премиса

Влада Црне Горе настоји да осигура да њене услуге буду доступне особама са инвалидитетом. Влада Црне Горе уложила је значајне напоре како би осигурала да њен портал буде лакши за употребу и приступачнији особама са инвалидитетом, водећи се снажним увјерењем да свака особа има право да живи достојанствено, једнако, удобно и независно.

Приступачност на GOV.ME

На GOV.ME порталу је достпан UserWay алат за приступачност који је покренут на намјенском серверу за приступачност. Овај софтвер омогућава GOV.ME порталу да побољша усаглашеност са смјерницама за приступачност веб садржаја (WCAG 2.1).

Покретање менија приступачности

Мени приступачности GOV.ME портала може се покренути притиском на тастер tab када се страница први пут учита или кликом на икону менија приступачности која се појављује у углу странице. Након покретања менија приступачности, сачекајте тренутак да се мени за приступачност у потпуности учита.

Изјава о одрицању одговорности

Влада Црне Горе наставља да се труди да непрестано побољшава приступачност свог портала и услуга, вјерујући да је наша колективна морална обавеза да омогућимо приступачну и несметану употребу и онима који имају инвалидитет.

У сталним напорима да континуирано побољшавамо и рјешавамо проблеме са приступачношћу, такође редовно скенирамо GOV.ME портал помоћу UserWay скенера приступачности, али и других алата, како бисмо идентификовали и поправили све могуће препреке приступачности на нашем порталу.

Упркос напорима да учинимо све странице и садржај на GOV.ME порталу потпуно доступним, неки садржаји можда још увек нијесу у потпуности прилагођени најстрожим стандардима приступачности. Разлог може бити и то да нијесмо идентификовали најприкладније технолошко рјешење.

Ту смо за вас

Ако желите да пријавите проблем приступачности, имате било каквих питања или вам је потребна помоћ, обратите се Министарству јавне управе у Влади Црне Горе на сљедећи начин:

Email:  arhiva@mju.gov.me

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?