Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ivan Jovović susreo se sa pater Franom Dušajem, rukovodiocem Katoličkog duhovnog centra „Sanctae Crucis” iz Sukuruća

Objavljeno: 29.05.2013. 20:57 Autor: Pr služba

 U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava dana 28.05.2013. godine v.d. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc  Ivan Jovović susreo se sa predstavnikom Rimokatoličke crkve pater Franom Dušajem, koji rukovodi Katoličkim duhovnim centrom „Sanctae Crucis” u Sukuruću nadomak Tuzi. 

Na sastanku se razgovaralo o unaprijeđenju odnosa između države i crkve, prvenstveno onih koji se tiču karitativnog, odnosno humanitarnog rada čija ciljna grupa su svi građani Crne Gore, nezavisno od njihove nacionalne ili vjerske pripadnosti. U tom smislu pater Frano Dušaj je upoznao Ministarstvo sa aktivnostima centra, koji djeluje uz pomoć stručnih saradnika (pedagoga, fizioterapeuta i logopeda) omogućavajući medicinski tretman djeci ometenoj u razvoju, koja dolaze na rehabilitaciju iz svih krajeva Crne Gore.

Takođe, među aktivnostima ovog vjerskog centra posebno se posvećuje pažnja djeci predškolskog uzrasta. Kako se u okviru istog centra očekuje osnivanje novih medicinskih i prosvjetnih ustanova, iskazana je potreba za materijalnom potporom od strane državnih organa i ustanova, prije svega, što su najveći broj dosadašnjih aktivnosti centra finansirane inostranim donacijama.  Pater Frano Dušaj uputio je poziv  predstavnicima Ministarstva  da obiđu centar „Sanctae Crucis” u Sukuruću, pri čemu će Ministarstvo shodno potpisanom Temeljnom ugovoru između Vlade Crne Gore i Svete Stolice u skladu sa budžetskim mogućnostima podržati humanitarni rad navedenog centra. 

PR služba


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?