Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Иван Јововић сусрео се са патер Франом Душајем, руководиоцем Католичког духовног центра „Санцтае Цруцис” из Сукурућа

Објављено: 29.05.2013. 20:57 Аутор: Пр служба

 У просторијама Министарства за људска и мањинска права дана 28.05.2013. године в.д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц  Иван Јововић сусрео се са представником Римокатоличке цркве патер Франом Душајем, који руководи Католичким духовним центром „Санцтае Цруцис” у Сукурућу надомак Тузи. 

На састанку се разговарало о унапријеђењу односа између државе и цркве, првенствено оних који се тичу каритативног, односно хуманитарног рада чија циљна група су сви грађани Црне Горе, независно од њихове националне или вјерске припадности. У том смислу патер Франо Душај је упознао Министарство са активностима центра, који дјелује уз помоћ стручних сарадника (педагога, физиотерапеута и логопеда) омогућавајући медицински третман дјеци ометеној у развоју, која долазе на рехабилитацију из свих крајева Црне Горе.

Такође, међу активностима овог вјерског центра посебно се посвећује пажња дјеци предшколског узраста. Како се у оквиру истог центра очекује оснивање нових медицинских и просвјетних установа, исказана је потреба за материјалном потпором од стране државних органа и установа, прије свега, што су највећи број досадашњих активности центра финансиране иностраним донацијама.  Патер Франо Душај упутио је позив  представницима Министарства  да обиђу центар „Санцтае Цруцис” у Сукурућу, при чему ће Министарство сходно потписаном Темељном уговору између Владе Црне Горе и Свете Столице у складу са буџетским могућностима подржати хуманитарни рад наведеног центра. 

ПР служба


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?