Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan regionalni sastanak na temu „LURIS – informacioni sistem za međunarodnu pravnu pomoć“

Objavljeno: 23.06.2015. 23:23 Autor: D. P.

Ministarstvo pravdeDanas je u organizaciji Ministarstva pravde, a uz podršku Centra za međunarodnu pravosudnu saradnju iz Holandije – CILC i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ, u Hotelu Ramada održan regionalni sastanak na temu „LURIS – informacioni sistem za međunarodnu pravnu pomoć“.

Ministarstvo pravde, zahvaljujući donatorskoj podršci Vlade Kraljevine Holandije, uspješno je sprovelo Projekat informacionog sistema za predmete međunarodne pravne pomoći.
Upotreba novog sistema doprinijela je kvalitetu analize međunarodne pravosudne saradnje i procjeni i prikazivanju efikasnosti u rješavanju zahtjeva od strane pravosudnih organa drugih država.

U toku sastanka rad sistema je prezentovan, razmijenjena su regionalna iskustva i razmotrena je mogućnost dalje saradnje država regiona.

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravnu saradnju i Evroipske integracije u Ministarstvu pravde gospođa Svetlana Rajković ovom prilikom istakla je opredijeljenost ovog ministarstva za unaprijeđenje pravosudne saradnje država regiona kroz međusobnu razmjenu iskustava, a zamjenik Direktora Centra za međunarodnu pravosudnu saradnju iz Holandije – CILC gospodin Eric Vincken iskazao spremnost za dalje unaprijeđenje saradnje kroz upotrebu informacionog sistema – Luris.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?