Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан регионални састанак на тему „ЛУРИС – информациони систем за међународну правну помоћ“

Објављено: 23.06.2015. 23:23 Аутор: Д. П.

Ministarstvo pravdeДанас је у организацији Министарства правде, а уз подршку Центра за међународну правосудну сарадњу из Холандије – ЦИЛЦ и Њемачког друштва за међународну сарадњу – ГИЗ, у Хотелу Рамада одржан регионални састанак на тему „ЛУРИС – информациони систем за међународну правну помоћ“.

Министарство правде, захваљујући донаторској подршци Владе Краљевине Холандије, успјешно је спровело Пројекат информационог система за предмете међународне правне помоћи.
Употреба новог система допринијела је квалитету анализе међународне правосудне сарадње и процјени и приказивању ефикасности у рјешавању захтјева од стране правосудних органа других држава.

У току састанка рад система је презентован, размијењена су регионална искуства и размотрена је могућност даље сарадње држава региона.

Генерални директор Директората за међународну правну сарадњу и Евроипске интеграције у Министарству правде госпођа Светлана Рајковић овом приликом истакла је опредијељеност овог министарства за унапријеђење правосудне сарадње држава региона кроз међусобну размјену искустава, а замјеник Директора Центра за међународну правосудну сарадњу из Холандије – ЦИЛЦ господин Ериц Винцкен исказао спремност за даље унапријеђење сарадње кроз употребу информационог система – Лурис.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?