Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

TAIEX radionica na temu „Osnivanje Nacionalne službe za uslovnu slobodu: Kako obezbijediti efikasnost i održivost?“

Objavljeno: 25.11.2015. 20:00 Autor: D. P.

d.p.

Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa Evropskom komisijom, dana 23-eg i 24-og novembra 2015. godine, u Hotelu “Aurel”, organizovalo je dvodnevnu TAIEX radionicu na temu „Osnivanje Nacionalne službe za uslovnu slobodu: Kako obezbijediti efikasnost i održivost?“.

Cilj dvodnevne TAEX radionice bio je predstavljanje najbolje prakse iz različitih zemalja članica Evropske unije koje bi mogle biti korisne u jačanju crnogorske službe za uslovnu slobodu i obezbjeđivanje efektivne primjene novog Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu.

Pored domaćih predstavnika, svoje prezentacije su imali i eksperti iz pet država članica Evropske unije i to: gospodin Frans Clobus, Trener za međunarodne projekte, Služba za uslovnu slobodu, Holandija, gospođa Jana Špero, Načelnik Sektora za probaciju, Ministarstvo pravde, Republika Hrvatska, gospođa Iuliana Carbunaru, Inspektor za uslovnu osudu, Nacionalni direktorat za uslovnu slobodu, Ministarstvo pravde, Rumunija, Mr Martin Kracík, Šef Regionalne direkcije za uslovnu slobodu Istočne Bohemije
Češka služba za uslovnu slobodu i medijaciju, gospođa Mia Smith, Načelnik jedinice – Direkcija za uslovnu slobodu, Zatvorska služba i služba za uslovnu slobodu, Švedska.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?