Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ТАИЕX радионица на тему „Оснивање Националне службе за условну слободу: Како обезбиједити ефикасност и одрживост?“

Објављено: 25.11.2015. 20:00 Аутор: Д. П.

d.p.

Министарство правде Црне Горе у сарадњи са Европском комисијом, дана 23-ег и 24-ог новембра 2015. године, у Хотелу “Аурел”, организовало је дводневну ТАИЕX радионицу на тему „Оснивање Националне службе за условну слободу: Како обезбиједити ефикасност и одрживост?“.

Циљ дводневне ТАЕX радионице био је представљање најбоље праксе из различитих земаља чланица Европске уније које би могле бити корисне у јачању црногорске службе за условну слободу и обезбјеђивање ефективне примјене новог Закона о извршењу условне осуде и казне рада у јавном интересу.

Поред домаћих представника, своје презентације су имали и експерти из пет држава чланица Европске уније и то: господин Франс Цлобус, Тренер за међународне пројекте, Служба за условну слободу, Холандија, госпођа Јана Шперо, Начелник Сектора за пробацију, Министарство правде, Република Хрватска, госпођа Иулиана Царбунару, Инспектор за условну осуду, Национални директорат за условну слободу, Министарство правде, Румунија, Мр Мартин Крацíк, Шеф Регионалне дирекције за условну слободу Источне Бохемије
Чешка служба за условну слободу и медијацију, госпођа Миа Смитх, Начелник јединице – Дирекција за условну слободу, Затворска служба и служба за условну слободу, Шведска.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?