Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Prijave za konkurse za dodjelu studentskih kredita, stipendija najboljim studentima i stipendija talentovanim učenicima podnose se do 21. oktobra

Objavljeno: 03.10.2016. 15:19 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Prijave na konkurse koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu studentskih kredita, stipendija talentovanim učenicima i stipendija najboljim studentima mogu se podnijeti do 21. oktobra.

Ministrstvo prosvjete je ove godine uvelo novinu kod podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na studenski kredi. Studenti za ovo pravo mogu aplicirati samo preko servisa na portal eUprave.

Na ovaj način se želi podići kvalitet usluga koje se pružaju, kao i efikasnost, a ujedno omogućiti studentima uštedu vremena i smanjenje troškova. Servis je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije. Od dana raspisivanja Konkursa 1.500 korisnika je apliciralo za ostvarivanje ovog prava.

U školskoj 2016/2017. godini dodijeliće se 3.400 studentskih kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja. Rata studentskog kredita kreće se od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

Ministarstvo prosvjete za školsku 2016/2017. godinu dodijeliće 300 stipendija najboljim studentima i 185 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola. Mjesečni iznos stipendije za talentovane učenike je 57 eura, a za najbolje studente 86 eura.
Stipendija se dodjeljuje bez obaveze vraćanja i isplaćuje se u 10 jednakih mjesečnih rata.

Detalji konkursa nalaze se na sajtu Ministarstva prosvjete u rubrici Konkursi.

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?