Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Пријаве за конкурсе за додјелу студентских кредита, стипендија најбољим студентима и стипендија талентованим ученицима подносе се до 21. октобра

Објављено: 03.10.2016. 15:19 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Пријаве на конкурсе које је расписало Министарство просвјете за додјелу студентских кредита, стипендија талентованим ученицима и стипендија најбољим студентима могу се поднијети до 21. октобра.

Министрство просвјете је ове године увело новину код подношења захтјева за остваривање права на студенски креди. Студенти за ово право могу аплицирати само преко сервиса на портал еУправе.

На овај начин се жели подићи квалитет услуга које се пружају, као и ефикасност, а уједно омогућити студентима уштеду времена и смањење трошкова. Сервис је реализован у сарадњи са Министарством за информационо друштво и телекомуникације. Од дана расписивања Конкурса 1.500 корисника је аплицирало за остваривање овог права.

У школској 2016/2017. години додијелиће се 3.400 студентских кредита студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања. Рата студентског кредита креће се од 37,00 еура до 53,00 еура у зависности од године студија и просјечне оцјене из претходне године студија.

Министарство просвјете за школску 2016/2017. годину додијелиће 300 стипендија најбољим студентима и 185 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа. Мјесечни износ стипендије за талентоване ученике је 57 еура, а за најбоље студенте 86 еура.
Стипендија се додјељује без обавезе враћања и исплаћује се у 10 једнаких мјесечних рата.

Детаљи конкурса налазе се на сајту Министарства просвјете у рубрици Конкурси.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?