Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održana konferencija povodom promocije dodjele bespovratnih sredstava Evropske unije izabranim projektima Poziva "Implementacija treninga i projekata za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i pripadnka RE populacije“

Objavljeno: 06.03.2017. 17:02 Autor: mrss
Konferencija povodom promocije dodjele bespovratnih sredstava Evropske unije izabranim projektima Poziva "Implementacija treninga i projekata za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i pripadnika RE populacije“ u organizaciji Ministarstva rada i socijalnog staranja uz podršku IPA projekta „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad” održana je danas, 06.03.2017. godine, u 09:15 časova, u Hotelu City, Podgorica.

U okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), u novembru 2015. godine objavljen je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava "Implementacija treninga i projekata za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i pripadnika RE populacije“ u vrijednosti od 800.000 eura.

Poziv je bio otvoren za socijalne partnere, nevladine organizacije, Zavod za zapošljavanje, licencirane organizatore obuka, poslodavce i opštine ... Poziv je pokrenut u cilju pružanja podrške projektima stručnog osposobljavanja, programima socijalne inkluzije i projektima zapošljavanja lica sa invaliditetom i pripadnika RE populacije, kako bi se unaprijedila socijalna uključenost lica sa invaliditetom i pripadnika RAE populacije, boljom integrisanošću u tržište rada.. 
Od ukupnog broja pristiglih prijedloga projekata, koji je bio 47, na kraju je devet (9) projekata dobilo šansu da se realizuje uz podršku Evropske unije kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA).

Nosioci odabranih projekata su: opština Nikšić, Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Eparhija budimsko-nikšićka, NVO Help, Centar za istraživačko novinarstvo, Radio Rožaje, Centar za socijalni rad Bar i Ulcinj, Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i NVO Mladi romi. 

Ukupna ugovorena vrijednost svih devet projekata iznosi oko 756 hiljada eura, od čega je učešće EU oko 639 hiljada eura, a nacionalno učešće oko 113 hiljada eura. 

Projekti treba da doprinesu poboljšanju socijalne inkluzije lica sa invaliditetom i pripadnika RAE populacije, koji su u nepovoljnom položaju, boljom integrisanošću u tržište rada.


Video: "Implementacija treninga i projekata za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i pripadnika RE populacije“ - KADROVI

 








PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?