Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржана конференција поводом промоције додјеле бесповратних средстава Европске уније изабраним пројектима Позива "Имплементација тренинга и пројеката за запошљавање особа са инвалидитетом и припаднка РЕ популације“

Објављено: 06.03.2017. 17:02 Аутор: мрсс
Конференција поводом промоције додјеле бесповратних средстава Европске уније изабраним пројектима Позива "Имплементација тренинга и пројеката за запошљавање особа са инвалидитетом и припадника РЕ популације“ у организацији Министарства рада и социјалног старања уз подршку ИПА пројекта „Сарадња између Завода за запошљавање и центара за социјални рад” одржана је данас, 06.03.2017. године, у 09:15 часова, у Хотелу Цитy, Подгорица.

У оквиру Оперативног програма „Развој људских ресурса 2012-2013“, који се финансира из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА), у новембру 2015. године објављен је Позив за додјелу бесповратних средстава "Имплементација тренинга и пројеката за запошљавање особа са инвалидитетом и припадника РЕ популације“ у вриједности од 800.000 еура.

Позив је био отворен за социјалне партнере, невладине организације, Завод за запошљавање, лиценциране организаторе обука, послодавце и општине ... Позив је покренут у циљу пружања подршке пројектима стручног оспособљавања, програмима социјалне инклузије и пројектима запошљавања лица са инвалидитетом и припадника РЕ популације, како би се унаприједила социјална укљученост лица са инвалидитетом и припадника РАЕ популације, бољом интегрисаношћу у тржиште рада.. 
Од укупног броја пристиглих приједлога пројеката, који је био 47, на крају је девет (9) пројеката добило шансу да се реализује уз подршку Европске уније кроз Инструмент за претприступну помоћ (ИПА).

Носиоци одабраних пројеката су: општина Никшић, Завод за запошљавање Црне Горе, Епархија будимско-никшићка, НВО Хелп, Центар за истраживачко новинарство, Радио Рожаје, Центар за социјални рад Бар и Улцињ, Центар за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник и НВО Млади роми. 

Укупна уговорена вриједност свих девет пројеката износи око 756 хиљада еура, од чега је учешће ЕУ око 639 хиљада еура, а национално учешће око 113 хиљада еура. 

Пројекти треба да допринесу побољшању социјалне инклузије лица са инвалидитетом и припадника РАЕ популације, који су у неповољном положају, бољом интегрисаношћу у тржиште рада.


Видео: "Имплементација тренинга и пројеката за запошљавање особа са инвалидитетом и припадника РЕ популације“ - КАДРОВИ

 








ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?