Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počeo četvrti ciklus obuka za povećanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020

Objavljeno: 26.06.2017. 19:11 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo naukeU organizaciji Ministarstva nauke i Evropske komisije danas je, u hotelu Premier, počeo četvrti ciklus obuka za razvoj i implementaciju projektnih ideja u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije „Horizont 2020 (2014-2020).

Petodnevni program obuke se odnosi na pripremu i razvoj projektnih ideja, kreiranje konzorcijuma, načine apliciranja, izradu budžeta, administrativne i ugovorne procedure, kao i upravljanje konkretnim projektom.

Četvrti, od ukupno šest ciklusa obuka, realizuje se u okviru Instrumenta predpristupne podrške (IPA), kroz projekat „Povećanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“, a pohađaju ga predstavnici kompanije S&T, firme Amplitudo, International Technical Coating, Specijalističke veterinarske laboratorije, PRONA, Fakulteta za informacione tehnologije (Univerzitet Mediteran), Ministarstva zdravlja, Elektrotehničkog fakulteta (UCG), BIO-ICT.

Ciklus obuka vode eksperti konsultantske kuće IBF, gospoda Aleks Persi Smit (Alex Percy Smith), Mark Bigret (Marc Bigret) i Jacek Gajevski (Jacek Gajewski) kao i gospođa Birgit Kerstens (Birgit Kerstens).

Peti ciklus obuka je planiran za period od 4. do 8. septembra, 2017. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?