Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završen četvrti ciklus obuka za razvoj i implementaciju projektnih ideja u Horizont-u 2020

Objavljeno: 30.06.2017. 17:47 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke u saradnji sa Evropskom komisijom, organizovalo je u periodu od 26 - 30. juna 2017. godine četvrti ciklus obuka za unapređenje nacionalnog učešća u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije „Horizont 2020“.

Petodnevnu obuku su pohađali predstavnici kompanija S&T, Amplitudo, International Technical Coating, Specijalističke veterinarske laboratorije, PRONA fondacije, Fakulteta za informacione tehnologije (Univerzitet Mediteran), Ministarstva zdravlja, Centra izvrsnosti BIO-ICT i Elektrotehničkog fakulteta (UCG).

Program obuhvata osam modula: struktura institucija koje apliciraju, menadžment projekta, struktura programa H2020, priprema projektnog prijedloga, proces pripreme, pisanje projektnih prijedloga, evaluacija projektnih prijedloga i proces realizacije projekta.

U toku obuke, koju su sproveli eksperti konsultantske firme IBF iz Brisela gospoda Aleks Persi Smit (Alex Percy Smith), Mark Bigret (Marc Bigret), Jacek Gajevski (Jacek Gajewski) kao i gospođa Birgit Kerstens (Birgit Kerstens), prisutni su imali priliku i da se bliže upoznaju sa novim konceptom promocije ovog programa na nacionalnom nivou.

Mrežu nacionalnih kontakt osoba za tematske oblasti je predstavila Branka Žižić, nacionalna koordinatorka za program “Horizont 2020”, a polaznici obuka su dobili više informacija o aktivnostima na realizaciji COST programa (EU program saradnje u oblasti nauke i tehnologije), koje je predstavila nacionalna kontakt osoba Milena Milonjić.

Obuke za razvoj i implementaciju projektnih ideja u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije „Horizont 2020” se realizuju u okviru IPA Komponente IV –

Operativni program za razvoj ljudskih resursa 2012 - 2013. godina, kroz projekat „Povećanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“.

Peti ciklus obuka je planiran za period od 4. do 8. septembra, 2017. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?