Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa Porošenkom: Ukrajina će koristiti crnogorsko iskustvo u evroatlantskim integracijama

Objavljeno: 24.08.2017. 15:50 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković susreo se sinoć u Kijevu sa predsjednikom Ukrajine, Petrom Porošenkom

Ukrajinski predsjednik i crnogorski ministar odbrane izrazili su zadovoljstvo izuzetnim odnosima dvije zemlje. 

Porošenko je čestitao Crnoj Gori članstvo u NATO, naglašavajući da će njegova zemlja koristiti kao uzor crnogorska iskustva za svoje evroatlantske integracije. 

Uz nadu da će sve više Ukrajinaca u budućnosti posjetiti i upoznati Crnu Goru, on se zahvalio Boškoviću na podršci koju je Crna Gora pružila Ukrajini u njenim delikatnim i teškim momentima tokom najskorije prošlosti. 

Bošković se zahvalio na pozivu da prisustvuje proslavi važnih datuma, 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine i 100 godina od formiranja Ukrajinske nacionalne armije, uz želju da se vrati mir na prostore istočne Ukrajine. 

On je izrazio snažnu podršku evropskim aspiracijama Ukrajine, kao i politici otvorenih vrata NATO, koja se potvrdila skorašnjim prijemom Crne Gore u Alijansu. 

Uz crnogorskog ministra odbrane, sastanku sa ukrajinskim predsjednikom prisustvovali su i ministri odbrane Litvanije, Letonije i Estonije. Porošenko se sagovornicima zahvalio na podršci njihovih zemalja koju su iskazale kako bi se sačuvao suverenitet Ukrajine. Učesnici sinoćnjeg sastanka snažno su se založili za poštovanje Sporazuma iz Minska. 

MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?