Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Порошенком: Украјина ће користити црногорско искуство у евроатлантским интеграцијама

Објављено: 24.08.2017. 15:50 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић сусрео се синоћ у Кијеву са предсједником Украјине, Петром Порошенком

Украјински предсједник и црногорски министар одбране изразили су задовољство изузетним односима двије земље. 

Порошенко је честитао Црној Гори чланство у НАТО, наглашавајући да ће његова земља користити као узор црногорска искуства за своје евроатлантске интеграције. 

Уз наду да ће све више Украјинаца у будућности посјетити и упознати Црну Гору, он се захвалио Бошковићу на подршци коју је Црна Гора пружила Украјини у њеним деликатним и тешким моментима током најскорије прошлости. 

Бошковић се захвалио на позиву да присуствује прослави важних датума, 26. годишњице независности Украјине и 100 година од формирања Украјинске националне армије, уз жељу да се врати мир на просторе источне Украјине. 

Он је изразио снажну подршку европским аспирацијама Украјине, као и политици отворених врата НАТО, која се потврдила скорашњим пријемом Црне Горе у Алијансу. 

Уз црногорског министра одбране, састанку са украјинским предсједником присуствовали су и министри одбране Литваније, Летоније и Естоније. Порошенко се саговорницима захвалио на подршци њихових земаља коју су исказале како би се сачувао суверенитет Украјине. Учесници синоћњег састанка снажно су се заложили за поштовање Споразума из Минска. 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?