Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održana završna konferencija projekta „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“

Objavljeno: 20.09.2017. 20:07 Autor: mrss
Dana 20.09.2017.godine u Hotelu „Ramada“ u Podgorici održana je završna konferencija projekta „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“ koji se realizuje u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”, a finansira iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). 

U svom uvodnom izlaganju ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić je podsjetio da je glavni cilj projekta unaprijeđenje saradnje između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad kako bi se radno sposobnim korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice pružile kvalitetnije usluge. Primjena novih metoda rada između Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad, koje podrazumijevaju formiranje multidisciplinarnih timova, predstavlja jednu vrstu personalizovanja pristupa osjetljivim ciljnim grupama. Na taj način će se povećati zaposlenost i unaprijediti socijalna integracija ciljnih grupa. 

Pored ministra Purišića, uvodno izlaganje na konferenciji imao je i šef sekotra za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, gospodin Hermann Spitz

O projektu i postignutim rezultatima su govorili Ljiljana Simović, generalna direktorica Direktorata za evropske integracije i EU fondove, Goran Kuševija generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Suljo Mustafić, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Iva Vujović, samostalna savjetnica u direktoratu za finansiranje i ugivaranje sredstava EU pomoći (CFCU). Tokom ovog dijela konferencije govornici su se osvrnuli na značaj Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”, kako u ovom trenutku tako i za IPA II finansijsku perspektivu. Takođe, predstavnici korisničkih institucija projekta su, sa aspekata institucija koje predstavljaju, govorili o značaju samog projekta za zaposlene u ovim insitucijama i o značaju za ciljnu grupu koja će primjenom novih metoda rada biti u mogućnosti da uz podršku službi rješavaju probleme, da se osnaže i razviju sposobnosti za aktivno prevazilaženje nepovoljne socijalne situacije. 

Robert Babič, direktor projekta WYG International, Vanja Hazl, voditeljka projekta i ključna ekspertkinja 1, i Tatjana Tihomirović, ključna ekspertkinja 2 su detaljno predstavili aktivnosti i rezultate projekta i dali preporuke za naredni period. 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje i područnih jedinica, centara za socijalni rad, Ministarstva evropskih poslova i Ministarstva finansija. 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?