Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржана завршна конференција пројекта „Сарадња између Завода за запошљавање Црне Горе и центара за социјални рад“

Објављено: 20.09.2017. 20:07 Аутор: мрсс
Дана 20.09.2017.године у Хотелу „Рамада“ у Подгорици одржана је завршна конференција пројекта „Сарадња између Завода за запошљавање Црне Горе и центара за социјални рад“ који се реализује у оквиру Оперативног програма “Развој људских ресурса 2012-2013”, а финансира из инструмента за претприступну помоћ (ИПА). 

У свом уводном излагању министар рада и социјалног старања, Кемал Пуришић је подсјетио да је главни циљ пројекта унапријеђење сарадње између Завода за запошљавање Црне Горе и центара за социјални рад како би се радно способним корисницима материјалног обезбјеђења породице пружиле квалитетније услуге. Примјена нових метода рада између Завода за запошљавање и центара за социјални рад, које подразумијевају формирање мултидисциплинарних тимова, представља једну врсту персонализовања приступа осјетљивим циљним групама. На тај начин ће се повећати запосленост и унаприједити социјална интеграција циљних група. 

Поред министра Пуришића, уводно излагање на конференцији имао је и шеф секотра за сарадњу Делегације Европске уније у Црној Гори, господин Херманн Спитз

О пројекту и постигнутим резултатима су говорили Љиљана Симовић, генерална директорица Директората за европске интеграције и ЕУ фондове, Горан Кушевија генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Суљо Мустафић, директор Завода за запошљавање Црне Горе и Ива Вујовић, самостална савјетница у директорату за финансирање и угиварање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ). Током овог дијела конференције говорници су се осврнули на значај Оперативног програма “Развој људских ресурса 2012-2013”, како у овом тренутку тако и за ИПА ИИ финансијску перспективу. Такође, представници корисничких институција пројекта су, са аспеката институција које представљају, говорили о значају самог пројекта за запослене у овим инситуцијама и о значају за циљну групу која ће примјеном нових метода рада бити у могућности да уз подршку служби рјешавају проблеме, да се оснаже и развију способности за активно превазилажење неповољне социјалне ситуације. 

Роберт Бабич, директор пројекта WYГ Интернатионал, Вања Хазл, водитељка пројекта и кључна експерткиња 1, и Татјана Тихомировић, кључна експерткиња 2 су детаљно представили активности и резултате пројекта и дали препоруке за наредни период. 

Конференцији су присуствовали представници Делегације ЕУ у Црној Гори, представници Министарства рада и социјалног старања, Завода за запошљавање и подручних јединица, центара за социјални рад, Министарства европских послова и Министарства финансија. 













ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?