Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana dva okrugla stola na temu „Uklanjanje arhitektonskih barijera na objektima u javnoj upotrebi”

Objavljeno: 29.11.2017. 18:29 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Dva okrugla stola na temu „Uklanjanje arhitektonskih barijera na objektima u javnoj upotrebi” održani su u opštini Tivat i Glavnom gradu Podgorica, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Događaj u Podgorici održan je 23. novembra, a pored predstavnika Glavnog grada učestvovali su predstavnici opština Danilovgrad, Kolašin i Mojkovac, dok je događaj u Tivtu održan 28. Novembra uz učešće predstavnika opština Tivat, Herceg Novi, Kotor, Bar, Budva i Ulcinj. Učesnici na događajima bili su starješine organa lokalnih uprava nadležnih za poslove uređenja prostora i izgradnju objekata sa saradnicima i predstavnici NVO koje se na lokalnom nivou bave pitanjima lica sa invaliditetom. Okrugli sto u Tivtu bio je poslednji od četiri Okrugla stola koje je Ministarstvo planiralo da održi do kraja tekuće godine.

Na Okruglom stolu predstavljene su aktivnosti koje su lokalne uprave preduzele u cilju uklanjanja arhitektonskih barijera na objektima u javnoj upotrebi. Takođe, predstavljene su i planirane aktivnosti za naredni period, a razgovaralo se i o saradnji državnih i lokalnih institucija, kao i saradnji sa NVO sektorom.

Učesnici oba Okrugla stola zaključili su da postoje pozitivni pomaci u ovoj oblasti, te da je većina opština uradila analizu objekata u javnoj upotrebi sa aspekta prisupačnosti, ali da da je potrebno nastaviti sa aktivnostima u cilju donošenja Akcionih planova i pogotovo realizacije istih, kako bi se objekti u javnoj upotrebi učinili pristupačnim za lica sa invaliditetom.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?