Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана два округла стола на тему „Уклањање архитектонских баријера на објектима у јавној употреби”

Објављено: 29.11.2017. 18:29 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Два округла стола на тему „Уклањање архитектонских баријера на објектима у јавној употреби” одржани су у општини Тиват и Главном граду Подгорица, у организацији Министарства одрживог развоја и туризма.

Догађај у Подгорици одржан је 23. новембра, а поред представника Главног града учествовали су представници општина Даниловград, Колашин и Мојковац, док је догађај у Тивту одржан 28. Новембра уз учешће представника општина Тиват, Херцег Нови, Котор, Бар, Будва и Улцињ. Учесници на догађајима били су старјешине органа локалних управа надлежних за послове уређења простора и изградњу објеката са сарадницима и представници НВО које се на локалном нивоу баве питањима лица са инвалидитетом. Округли сто у Тивту био је последњи од четири Округла стола које је Министарство планирало да одржи до краја текуће године.

На Округлом столу представљене су активности које су локалне управе предузеле у циљу уклањања архитектонских баријера на објектима у јавној употреби. Такође, представљене су и планиране активности за наредни период, а разговарало се и о сарадњи државних и локалних институција, као и сарадњи са НВО сектором.

Учесници оба Округла стола закључили су да постоје позитивни помаци у овој области, те да је већина општина урадила анализу објеката у јавној употреби са аспекта присупачности, али да да је потребно наставити са активностима у циљу доношења Акционих планова и поготово реализације истих, како би се објекти у јавној употреби учинили приступачним за лица са инвалидитетом.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?