Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

UNHCR donirao opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

Objavljeno: 12.01.2018. 21:00 Autor: MUP

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori donirala je danas Direktoratu za vanredne situacije MUP-a opremu za hitne intervencije.

Direktorat je na korišćenje dobio 3.200 termalnih ćebadi, 1.200 sunđerastih podloga za spavanje, 130 plastičnih cerada, 70 vreća za spavanje, šest montažnih objekata za hitni smještaj ljudi, te četiri plastične cerade, ukupne vrijednosti od oko 36.500 eura.

Zahvaljujući na donaciji, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je istakao da doniranu opremu smatra dragocjenom jer se može iskoristiti u slučaju svih vrsta hazarda.

Prema riječima Roberte Monteveki, predstavnice UNHCR-a u Crnoj Gori, oprema se može koristiti za smještaj tražilaca azila i izbjeglica u slučaju eventualnog priliva, kao i u slučaju prirodnih katastrofa poput zemljotresa, požara i poplava.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je kao nadležni organ za djelovanje u vanrednim situacijama dobio zalihe koje su za vrijeme mediteranske izbjegličke krize 2015. godine bile opredijeljene za Crnu Goru, a usljed zatvaranja skladišta UNHCR-a na kraju 2017. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?