Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pljevlja: Osumnjičena da je zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetila Budžet za iznos od oko 89.000 eura

Objavljeno: 18.01.2018. 19:57 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.N. (60) iz Pljevalja zbog postojanja osnovne sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Ona je, kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica – advokata, tokom 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrijebila položaj i prekoračila granice ovlašćenja podnoseći Osnovnom sudu u Podgorici i javnom izvršitelju iz Pljevalja, uz upotrebu neistinitih isprava – falsifikovanih punomoćja stranaka, više predloga za izvršenje presuda u kojima je izvršni dužnik država Crna Gora a koje su prethodno već bile izvršene kod Osnovnog suda u Podgorici više puta.

Ona je, sumnja se, na ovaj način, po osnovu naplate dva ili više puta glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 86.810 eura dok su troškovi izvršnog postupka javnog izvršitelja iznosili 2.204 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 89.014 eura.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?