Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пљевља: Осумњичена да је злоупотребом положаја у привредном пословању оштетила Буџет за износ од око 89.000 еура

Објављено: 18.01.2018. 19:57 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против лица осумњиченог за кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Наиме, службеници Одсјека су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Пљевљима поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против З.Н. (60) из Пљеваља због постојања основне сумње да је починила кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Она је, како се сумња, у својству одговорног лица – адвоката, током 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 године, у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, злоупотријебила положај и прекорачила границе овлашћења подносећи Основном суду у Подгорици и јавном извршитељу из Пљеваља, уз употребу неистинитих исправа – фалсификованих пуномоћја странака, више предлога за извршење пресуда у којима је извршни дужник држава Црна Гора а које су претходно већ биле извршене код Основног суда у Подгорици више пута.

Она је, сумња се, на овај начин, по основу наплате два или више пута главног дуга, трошкова парничног поступка и камате, за себе прибавила противправну имовинску корист у износу од 86.810 еура док су трошкови извршног поступка јавног извршитеља износили 2.204 еура. На овај начин је причињена штета Буџету Црне Горе у укупном износу од 89.014 еура.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?