Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ove godine pet energetski efikasnih škola

Objavljeno: 24.01.2018. 20:00 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete
Ove godine planirano je da pet škola bude u potpunosti rekonstruisano sa ciljem energetske efikasnosti, i u njih će biti uloženo oko 4 miliona eura. Rekonstrukcija će biti rađena kroz projekat sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW) i u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

Ukoliko tenderske procedure budu išle planiranim tokom, škole koje će biti rekonstruisane su: gimnazija u Podgorici „Slobodan Škerović“, Resursni centar „Podgorica“, Resursni centar „1. jun“ i dvije mojkovačke škole – „Aleksa Đilas Bećo“ i Srednja mješovita škola „Vuksan Đukić“.

Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete, pojasnio je koliko će se uložiti u rekonstrukcije objekata kako bi se učinili energetski efikasnim: „U rekonstrukciju podgoričke gimnazije biće uloženo oko 1 140 000 eura, u Resursni centar „1. jun“ biće uloženo 1 230 000 eura, u Resursni centar „Podgorica“ oko 750 000 eura, a u dvije pomenute mojkovačke škole 940 000 eura. Dakle, ukupna suma je oko 4 miliona eura, a ovo je samo jedan u nizu koraka Ministarstva ka poboljšavanju uslova u kojima borave najmlađi. Potpuno je jasno da naš obrazovni sistem zahtijeva stalna ulaganja, a Ministarstvo je to očigledno prepoznalo kao prioritet“ rekao je Mehmedović.

Do sada je kroz projekat sa KfW bankom, samo u periodu 2013-2017 godina, rekonstruisano 28 škola na teritoriji Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?