Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ове године пет енергетски ефикасних школа

Објављено: 24.01.2018. 20:00 Аутор: ПР служба Министарства просвјете
Ове године планирано је да пет школа буде у потпуности реконструисано са циљем енергетске ефикасности, и у њих ће бити уложено око 4 милиона еура. Реконструкција ће бити рађена кроз пројекат са Њемачком развојном банком (КфW) и у сарадњи са Министарством економије.

Уколико тендерске процедуре буду ишле планираним током, школе које ће бити реконструисане су: гимназија у Подгорици „Слободан Шкеровић“, Ресурсни центар „Подгорица“, Ресурсни центар „1. јун“ и двије мојковачке школе – „Алекса Ђилас Бећо“ и Средња мјешовита школа „Вуксан Ђукић“.

Омер Мехмедовић, секретар Министарства просвјете, појаснио је колико ће се уложити у реконструкције објеката како би се учинили енергетски ефикасним: „У реконструкцију подгоричке гимназије биће уложено око 1 140 000 еура, у Ресурсни центар „1. јун“ биће уложено 1 230 000 еура, у Ресурсни центар „Подгорица“ око 750 000 еура, а у двије поменуте мојковачке школе 940 000 еура. Дакле, укупна сума је око 4 милиона еура, а ово је само један у низу корака Министарства ка побољшавању услова у којима бораве најмлађи. Потпуно је јасно да наш образовни систем захтијева стална улагања, а Министарство је то очигледно препознало као приоритет“ рекао је Мехмедовић.

До сада је кроз пројекат са КфW банком, само у периоду 2013-2017 година, реконструисано 28 школа на територији Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?