Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ivanović sa izaslanikom odbrane SR Njemačke, potpukovnikom Tomasom Bekerom

Objavljeno: 25.01.2018. 17:46 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa izaslanikom odbrane SR Njemačke, potpukovnikom Tomasom Bekerom (Thomas Becker). Sagovornici su izrazili očekivanje da će članstvo Crne Gore u NATO doprinijeti produbljivanju i intenziviranju već odlične saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i između dva ministarstva.

Ivanović se zahvalio na kontinuiranoj podršci SR Njemačke u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore. On je apostrofirao značaj odbrambene bilateralne saradnje koja će se u 2018. godini realizovati u oblasti verifikacije, ljudskih resursa, odnosa sa javnošću, obuke pilota helikoptera, te informacionih tehnologija. 

Ivanović je posebno iskazao značaj donacije šest lakooklopnih vozila od strane SR Njemačke Vojsci Crne Gore, imajući u vidu da je modernizacija i opremanje deklarisanih jedinica Vojske Crne Gore jedan od prioriteta Ministarstva odbrane Crne Gore u predstojećem periodu.

Potpukovnik Beker je takođe izrazio zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane. On je naglasio značaj zajedničkog učešća dvije vojske u misiji u Avganistanu, prvo ISAF-u, potom u „Resolute Support“. Potpukovnik Beker je iskazao spremnost SR Njemačke da pruži punu podršku Crnoj Gori na unapređenju odbrambenih kapaciteta, ističući njenu važnu ulogu u regionalnoj stabilnosti.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?