Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ивановић са изаслаником одбране СР Њемачке, потпуковником Томасом Бекером

Објављено: 25.01.2018. 17:46 Аутор: мод
Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, састао се данас са изаслаником одбране СР Њемачке, потпуковником Томасом Бекером (Тхомас Бецкер). Саговорници су изразили очекивање да ће чланство Црне Горе у НАТО допринијети продубљивању и интензивирању већ одличне сарадње двије земље у области одбране, као и између два министарства.

Ивановић се захвалио на континуираној подршци СР Њемачке у остваривању стратешких спољнополитичких циљева Црне Горе. Он је апострофирао значај одбрамбене билатералне сарадње која ће се у 2018. години реализовати у области верификације, људских ресурса, односа са јавношћу, обуке пилота хеликоптера, те информационих технологија. 

Ивановић је посебно исказао значај донације шест лакооклопних возила од стране СР Њемачке Војсци Црне Горе, имајући у виду да је модернизација и опремање декларисаних јединица Војске Црне Горе један од приоритета Министарства одбране Црне Горе у предстојећем периоду.

Потпуковник Бекер је такође изразио задовољство оствареним нивоом сарадње у области одбране. Он је нагласио значај заједничког учешћа двије војске у мисији у Авганистану, прво ИСАФ-у, потом у „Ресолуте Суппорт“. Потпуковник Бекер је исказао спремност СР Њемачке да пружи пуну подршку Црној Гори на унапређењу одбрамбених капацитета, истичући њену важну улогу у регионалној стабилности.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?