Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađena i oduzeta 303 boksa cigareta bez akciznih markica; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 30.01.2018. 20:07 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, službenici Odsjeka su, 29.01.2018. godine, postupajući po operativnoj informaciji, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.L. (70) iz Podgorice. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli 303 boksa raznih vrsta cigareta, ukupne vrijednosti od oko 3.400 eura. S obzirom da E.L. nije imao odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti, a cigarete su bile bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, pronađene cigarete su privremeno oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se E.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?