Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Britanski brod “HMS Echo” u posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 08.02.2018. 18:57 Autor: mod

Hidrografski brod Kraljevske Mornarice Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske „HMS Echo“ (H-87)  uplovio je u jutros u Luku Bar.  Brod će boraviti u posjeti Crnoj Gori do 15. februara 2018. godine.


HMS Echo “(H-87) je prvi brod klase “Echo”, namijenjene za hidrografski premjer mora, a u operativnoj upotrebi je od 2003. godine. Brod je dužine 90.6 metara, širine 16.8 metara, deplasmana (max.) 3,740 tona, gaza 5.5 metara, a maksimalna brzina koju postiže je 15 čvorova. 


Nakon uplovljenja, komandanta broda kapetana korvete Džona Vina, ambasadorku UK Alison Kemp i vojnog atašea potpukovnika Edvarda Melota primili su na odvojenim sastancima komandant Mornarice VCG kapetan fregate Vesko Tomanović i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić


U toku posjete broda planiran je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika dvije Mornarice, te praktičan prikaz mogućnosti broda, kroz premjer dijela akvatorija Luke Bar.


Dejan Jovanović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?