Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Британски брод “ХМС Ецхо” у посјети Црној Гори

Објављено: 08.02.2018. 18:57 Аутор: мод

Хидрографски брод Краљевске Морнарице Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске „ХМС Ецхо“ (Х-87)  упловио је у јутрос у Луку Бар.  Брод ће боравити у посјети Црној Гори до 15. фебруара 2018. године.


ХМС Ецхо “(Х-87) је први брод класе “Ецхо”, намијењене за хидрографски премјер мора, а у оперативној употреби је од 2003. године. Брод је дужине 90.6 метара, ширине 16.8 метара, депласмана (маx.) 3,740 тона, газа 5.5 метара, а максимална брзина коју постиже је 15 чворова. 


Након упловљења, команданта брода капетана корвете Џона Вина, амбасадорку УК Алисон Кемп и војног аташеа потпуковника Едварда Мелота примили су на одвојеним састанцима командант Морнарице ВЦГ капетан фрегате Веско Томановић и предсједник Општине Бар др Зоран Срзентић


У току посјете брода планиран је низ заједничких активности припадника двије Морнарице, те практичан приказ могућности брода, кроз премјер дијела акваторија Луке Бар.


Dejan Jovanović

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?