Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kreće projekat Dan umjetničkog obrazovanja, 2000 djece iz klupa u pozorište

Objavljeno: 08.02.2018. 19:04 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Sjutra, 9. februara, sa početkom u 10 sati u velikoj sali Ministarstva prosvjete, biće obilježen početak projekta “Dan umjetničkog obrazovanja”.

Projektom, koji realizuju Kraljevsko pozorište Zetski dom i Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Narodnim muzejom i Ministarstvom kulture, predviđeno je da učenici iz 10 crnogorskih škola u pet opština – Cetinje, Podgorica, Danilovgrad, Bar i Berane, tokom ovog polugodišta imaju organizovane, besplatne posjete Zetskom domu na Cetinju u kome će se za njih igrati predstave, kao i Narodnom muzeju na Cetinju.

Na dešavanju će govoriti: dr Damir Šehović, Ministar prosvjete Crne Gore; Lidija Dedović, umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom; Zoja Bojanić – Lalović, direktorica gimnazije „Slobodan Škerović“ kao predstavnica škola koje učestvuju u Projektu; Petar Pejaković, mentor Studija Kraljevskog pozorišta i autor jedne od predstava koju će djeca gledati.

U Projektu učestvuju učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola koji će gledati predstavu „Kapital-djeca“, kao i učenici prvog razreda gimnazija koji će gledati predstavu „Dokle pogled seže“. Ukupan broj učenika koji će proći kroz Projekat je oko 2000.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?