Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Креће пројекат Дан умјетничког образовања, 2000 дјеце из клупа у позориште

Објављено: 08.02.2018. 19:04 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Сјутра, 9. фебруара, са почетком у 10 сати у великој сали Министарства просвјете, биће обиљежен почетак пројекта “Дан умјетничког образовања”.

Пројектом, који реализују Краљевско позориште Зетски дом и Министарство просвјете у сарадњи са Народним музејом и Министарством културе, предвиђено је да ученици из 10 црногорских школа у пет општина – Цетиње, Подгорица, Даниловград, Бар и Беране, током овог полугодишта имају организоване, бесплатне посјете Зетском дому на Цетињу у коме ће се за њих играти представе, као и Народном музеју на Цетињу.

На дешавању ће говорити: др Дамир Шеховић, Министар просвјете Црне Горе; Лидија Дедовић, умјетничка директорица Краљевског позоришта Зетски дом; Зоја Бојанић – Лаловић, директорица гимназије „Слободан Шкеровић“ као представница школа које учествују у Пројекту; Петар Пејаковић, ментор Студија Краљевског позоришта и аутор једне од представа коју ће дјеца гледати.

У Пројекту учествују ученици 8. и 9. разреда основних школа који ће гледати представу „Капитал-дјеца“, као и ученици првог разреда гимназија који ће гледати представу „Докле поглед сеже“. Укупан број ученика који ће проћи кроз Пројекат је око 2000.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?