Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Nastavak saradnje Crne Gore i Međunarodne organizacije rada kroz novi Program dostojanstvenog rada

Objavljeno: 09.02.2018. 20:05 Autor: mrss
Povodom novih aktivnosti koje su preduzimaju u procesu nastavka već uspostavljene dobre saradnje, susreli su se i ministar rada i socijlanog staranja Kemal Purišić i generalni direktor Kancelarije MOR za centralnu i istočnu Evropu Markus Pilgrim.

Tema sastanka bila je nedavna posjeta ministra Purišića visokim predstavnicima MOR u Ženevi, kao i rad na izradi novog Programa dostojanstvenog rada za period 2018 -2020. godina. Radionice na izradi novog Programa počele su juče u Podgorici.

Sagovorrnici su iskoristili priliku i podsjetili se Programa za period 2015 – 2017 godina koji je bio konstruktivan, uspješno realizovan i praćen brojnim rezultatima i promjenama.

Sa novim PDR-om se planira nastavak rada na postizanju zajedničkog jedinstvenog cilja, a to je dostojanstven rad za sve.

Ministar Purišić naglasio je da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja predložiti brojne aktivnosti iz svoje nadležnosti i da će predmetna radionica biti model i prilika da svoje potrebe i zamisli artikulišemo na način da budu precizni, jasni, sa jasno postavljenim rezultatima kao i jasnim indikatorima kako bi se mogao mjeriti stepen realizacije i uspješnost u postizanju ciljeva.

G-din Pilgrim zahvalio se na prijemu, kao i na posjeti predstavnicima MOR u Ženevi. Pohvalio je dosadašnji rad i istakao da će saranja sa ovom Međunarodnom organizacijom, i u narednom periodu, biti na jako visokom nivou.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?