Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Наставак сарадње Црне Горе и Међународне организације рада кроз нови Програм достојанственог рада

Објављено: 09.02.2018. 20:05 Аутор: мрсс
Поводом нових активности које су предузимају у процесу наставка већ успостављене добре сарадње, сусрели су се и министар рада и социјланог старања Кемал Пуришић и генерални директор Канцеларије МОР за централну и источну Европу Маркус Пилгрим.

Тема састанка била је недавна посјета министра Пуришића високим представницима МОР у Женеви, као и рад на изради новог Програма достојанственог рада за период 2018 -2020. година. Радионице на изради новог Програма почеле су јуче у Подгорици.

Саговоррници су искористили прилику и подсјетили се Програма за период 2015 – 2017 година који је био конструктиван, успјешно реализован и праћен бројним резултатима и промјенама.

Са новим ПДР-ом се планира наставак рада на постизању заједничког јединственог циља, а то је достојанствен рад за све.

Министар Пуришић нагласио је да ће Министарство рада и социјалног старања предложити бројне активности из своје надлежности и да ће предметна радионица бити модел и прилика да своје потребе и замисли артикулишемо на начин да буду прецизни, јасни, са јасно постављеним резултатима као и јасним индикаторима како би се могао мјерити степен реализације и успјешност у постизању циљева.

Г-дин Пилгрим захвалио се на пријему, као и на посјети представницима МОР у Женеви. Похвалио је досадашњи рад и истакао да ће сарања са овом Међународном организацијом, и у наредном периоду, бити на јако високом нивоу.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?