Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U vrtiću “Suncokrili” održan Sajam inovativnih pristupa u radu s djecom

Objavljeno: 01.03.2018. 16:57 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U “Suncokrilima”, vaspitnoj jedinici JPU “Ljubica Popović” u Podgorici, održan je Sajam inovativnih pristupa u radu s djecom u okviru kojeg su zaposleni u crnogorskim vrtićima jedni drugima prezentovali kreativne ideje, inovacije, aktivne pristupe i interaktivne modele u radu s djecom predškolskog uzrasta.

Vrtići su izložili produkte koji predstavljaju inovativne prakse svake predškolske ustanove, koje su za ovu priliku pripremile i izložile novitete, iskorake u radu s djecom predškolskog uzrasta.

PR služba Ministarstva prosvjete

Takođe, predstavljen je nacrt obrasca i uputstva za ujednačeno vođenje Portfolia kao skupa informacija o djetetu, njegovom razvoju i napredovanju u smislu dostizanja određenog razvojnog nivoa, ličnih sposobnosti i vještina. Svaki portfolio je unikatan, formira se i nadograđuje više godina, dok dijete boravi u predškolskoj ustanovi.

Pristup pomenutim temama kroz sajamski koncept osmišljen je prošle godine, a inicijativa je u saglasnosti sa ciljem Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori 2016-2020 koji je orijentisan na unapređenje kvaliteta usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?