Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У вртићу “Сунцокрили” одржан Сајам иновативних приступа у раду с дјецом

Објављено: 01.03.2018. 16:57 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У “Сунцокрилима”, васпитној јединици ЈПУ “Љубица Поповић” у Подгорици, одржан је Сајам иновативних приступа у раду с дјецом у оквиру којег су запослени у црногорским вртићима једни другима презентовали креативне идеје, иновације, активне приступе и интерактивне моделе у раду с дјецом предшколског узраста.

Вртићи су изложили продукте који представљају иновативне праксе сваке предшколске установе, које су за ову прилику припремиле и изложиле новитете, искораке у раду с дјецом предшколског узраста.

PR služba Ministarstva prosvjete

Такође, представљен је нацрт обрасца и упутства за уједначено вођење Портфолиа као скупа информација о дјетету, његовом развоју и напредовању у смислу достизања одређеног развојног нивоа, личних способности и вјештина. Сваки портфолио је уникатан, формира се и надограђује више година, док дијете борави у предшколској установи.

Приступ поменутим темама кроз сајамски концепт осмишљен је прошле године, а иницијатива је у сагласности са циљем Стратегије раног и предшколског васпитања и образовања у Црној Гори 2016-2020 који је оријентисан на унапређење квалитета услуга предшколског васпитања и образовања.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?